انتقال فرش نفیس‌ کاخ گلستان به بیرجند؛خراسان جنوبی یکی از ۹ قطب فرش

انتقال فرش نفیس‌ کاخ گلستان به بیرجند؛خراسان جنوبی یکی از ۹ قطب فرش

بیرجند- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از انتقال فرش نفیس کاخ گلستان به بیرجند خبرداد و گفت: خراسان جنوبی یکی از ۹ قطب فرش ایران است.

به گزارش خبرنگار مهر، طی مراسمی عصر یکشنبه با حضور علی دارابی قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی و جمعی از مسئولان استانی، آیین رونمایی از مجموعه‌ای از آثار تاریخی ارزشمند و بزرگترین فرش تصویری ایران در بیرجند برگزار شد.

سید احمد برآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی در این مراسم اظهار کرد: با وجود لغو سفرهای متعدد به دلیل برنامه‌های فشرده، حضور امروز دکتر دارابی در بیرجند نشان‌دهنده نگاه ویژه وزارت میراث فرهنگی به خراسان جنوبی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: در این مراسم از هشت شیء تاریخی فلزی و سفالی متعلق به قرون اولیه اسلامی تا دوره قاجار رونمایی شد که از موزه ملی ایران به استان منتقل شده است.

برآبادی با اشاره به شاخص‌ترین اثر این آیینی بیان کرد: یکی از نفیس‌ترین فرش‌های تصویری ایران، به سفارش و پیگیری شخص دکتر دارابی، به‌صورت موقت از مجموعه جهانی کاخ گلستان به خراسان جنوبی منتقل شده است.

وی گفت: این فرش با وجود آسیب‌دیدگی و حساسیت‌های انتقال، به دلیل تعلق فرهنگی و ارزش تاریخی آن به منطقه، به نمایش درآمد.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی ادامه داد: بر اساس نظر کارشناسان و شواهد موجود در نقوش و زنجیره‌های این فرش، این اثر به خراسان جنوبی تعلق دارد و بیانگر جایگاه مهم این خطه در هنر بافت فرش ایران است.

وی گفت: یکی از اهداف اصلی نمایش این اثر، معرفی پیشینه و غنای فرهنگی خراسان جنوبی است؛ چراکه این فرش نه تنها معرف بیرجند و استان، بلکه نمادی از هویت فرهنگی ایران در سطح ملی و بین‌المللی به شمار می‌رود.

برآبادی خاطرنشان کرد: نمایش این آثار فرصتی برای پژوهشگران فراهم می‌کند تا ابعاد پنهان این گنجینه‌های تاریخی را آشکار سازند و نقش خراسان جنوبی در تاریخ هنر ایران بیش از پیش شناخته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی تأکید کرد: خراسان جنوبی یکی از ۹ قطب فرش ایران است.

کد خبر 6582754

  • ثبت ۲۹ اثر ایران در یونسکو؛ روایت ماندگاری فرهنگ در برابر تحریم ها

  • سفر به خراسان جنوبی تجربه ای همراه با آرامش درونی و حس زیبایی است

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • قیام هفدهم شهریور، شتابی عظیم به پیروزی نهضت اسلامی ملت ایران بخشید

  • هم‌افزایی مدیران مدارس صدرا در جوار حضرت رضا (ع)

  • تربیت معلمان با رویکرد علمی و قرآنی؛ جشنواره قرآن و عترت برگزار می‌شود

  • افتتاح خانه شطرنج ملارد با اعتبار بیش از ۰۴۰ میلیارد

  • جشن بزرگ «ایران عزیز»

  • ثبت نام آزمون دانشنامه و گواهینامه تخصصی دندانپزشکی سال ۱۴۰۴ آغاز شد

  • استاندار گیلان: روند کاهش جمعیت استان نگران‌کننده است

  • ۸۹۰ شهروند انگلیس به دلیل حمایت از فلسطین بازداشت شدند

  • امام جمعه اهل سنت شیراز:وحدت اسلامی درعمل به سیره نبوی و علوی ممکن است

  • مساجد تاریخی ایران در آستانه ثبت جهانی؛ سهم پررنگ خراسان جنوبی

  • سرمربی ایتالیا: متأسفم که باید در برابر اسرائیل بازی کنیم

  • شیرینی بوی مهر با گرانی نوشت‌افزار در کرمانشاه گره خورد

  • رفاقت تا عرش؛ روایت دو یار مرصاد که در شام به وصال رسیدند

  • چرا عروسک «لبوبو»در ایران پرفروش شد؛ جای خالی جذابیت در تولیدات داخلی

  • اصلاحیه ظرفیت پزشکی کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد؛ تمدید انتخاب رشته تا سه‌شنبه

  • آذرپیرا: مسابقات جهانی سخت‌ترین میدان کشتی است؛ تیم شرایط خوبی دارد

  • خیز دوباره ساروی برای شکست کشتی‌گیر مطرح ارمنستانی و صید طلای جهان

  • پرواز مرگ و زندگی؛ خدمات رایگانی که جان صدها ایرانی را نجات می‌دهد

  • پیش‌بینی هواشناسی ۱۶ شهریور؛ باران و وزش باد شدید در راه شمال کشور

  • فدراسیون فوتبال تهدید کرد؛ عواقب تصمیمات اشتباه داور فینال با شماست!

  • روزنامه‌های صبح یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴