تاکید استاندارآذربایجان شرقی بر توجه بانک مرکزی به مسائل راهبردی استان

تاکید استاندارآذربایجان شرقی بر توجه بانک مرکزی به مسائل راهبردی استان

تبریز-استاندار آذربایجان شرقی با تشریح مجموعه‌ای از درخواست‌ها و مطالبات استان در حوزه بانکی و ارزی، خواستار توجه ویژه به مسائل راهبردی و پروژه‌های پیشران استان شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام سرمست روز دوشنبه در نشست رئیس کل بانک مرکزی با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مکاتبات قبلی استان با بانک مرکزی، گفت: یکی از مهم‌ترین درخواست‌های ما ایجاد خط اعتباری مجزا برای نوسازی و بازسازی صنایع بزرگ و همچنین تأمین مالی پروژه‌های پیشران استان است. همچنین تمرکز حساب‌های بانکی شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ در استان و افزایش اختیارات کارگروه‌های استانی در بررسی و تصویب تسهیلات بانکی حداقل تا سقف ۱,۵۰۰ میلیارد ریال را درخواست کرده‌ایم.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مطالبات استان در حوزه ارزی، اظهار داشت: کاهش زمان تخصیص ارز، اجازه واردات در مقابل صادرات به‌ویژه برای ماشین‌آلات و مواد اولیه، واردات بدون انتقال ارز، تفویض درخواست‌های ارزی خرد به استان‌ها، احیای واردات موقت و ایجاد راهکارهای ویژه بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشورهای همسایه از جمله درخواست‌های مهم استان است. همچنین تأکید داریم دستورالعمل‌های جدید بانک مرکزی در حوزه ارزی عطف به ماسبق نشود و محدودیت رفع تعهد ارزی فقط برای ارقام بالای ۱۰۰ هزار دلار اعمال شود.

وی یکی از مطالبات ویژه استان را تخصیص تسهیلات خرید تراکتور عنوان کرد و گفت: همانند سال‌های گذشته انتظار داریم بانک‌های عامل به‌ویژه بانک کشاورزی، ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اعطای تسهیلات به کشاورزان فراهم کنند.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: برای ۱۳ طرح سرمایه‌گذاری پیشران استان، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیاز داریم.

وی افزود: همچنین تفویض صدور مجوز واردات گندم، برنج و نهاده‌های دامی به استان که طی سه نامه از سوی ریاست محترم جمهور ابلاغ شده، نیازمند رفع مشکلات ارزی است.

سرمست در خصوص توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان نیز گفت: احداث نیروگاه‌های خورشیدی نیازمند تسهیلات و تأییدیه سه‌جانبه بانک مرکزی، وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی است که در این خصوص نیاز داریم ماده ۸ تصویب‌نامه هیئت وزیران در خصوص بازپرداخت تسهیلات ارزی واردکنندگان تجهیزات نیروگاهی به‌صورت ریالی اجرایی شود.

استاندار در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت استمهال تسهیلات گلخانه‌داران، تأمین منابع مالی پروژه‌های گردشگری و استفاده از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی برای این بخش‌ها تأکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: این درخواست‌ها به‌صورت کارشناسی در جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان و در ارتباط رودررو با صاحبان صنایع و در کف واحدهای تولیدی احصا و جمع‌بندی شده و با تحقق آن‌ها بخش قابل توجهی از مشکلات بانکی و ارزی استان برطرف خواهد شد.

نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست دیدگاه‌های خود را درخصوص مسائل بانکی و ارزی از قبیل تامین مالی واحدهای صنعتی و تولیدی، اعطای تسهیلات خرد به مردم، بازار ارز، اختیارات شعب استانی و شهرستانی بانک‌ها، انتقال حساب‌های بانکی شرکت‌های بزرگ به استان و ناترازی در منابع و مصارف بانک‌های خصوصی بیان کردند.

کد خبر 6576560

  • بخش بزرگی از تسهیلات در تهران پرداخت می‌شود

  • سفر رئیس بانک مرکزی به تبریز

  • سرپرست جدید فرمانداری شهرستان کلیبر منصوب شد

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • عارف: شهادت مقامات یمن مانع حمایت آنها از غزه نیست

  • شهر خوانسار مسیر درآمد پایدار را هموار می‌کند

  • توانمندی داخلی و وحدت ملت رمز موفقیت و پیشرفت کشور است

  • اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز

  • اجرای ۸ کیلومتر از کنارگذر خوانسار برای کاهش تردد خودروهای سنگین

  • تاکید استاندارآذربایجان شرقی بر توجه بانک مرکزی به مسائل راهبردی استان

  • بقای یوز در گرو تامین امنیت زیستگاه؛ محور میامی- عباس‌آباد ایمن شود

  • سیره امام حسن عسکری(ع) الگویی روشن برای نسل امروز است

  • پزشکیان: باید جلوی تداوم جنایات رژیم صهیونیستی گرفته شود

  • پزشکیان با دبیرکل سازمان ملل دیدار کرد

  • پدافند هوایی؛ سپر آهنین آسمان در برابر طوفان دشمن

  • از تاریکی تا روشنایی؛ روایت موفقیت دختر نابینای پاوه‌ای در کنکورسراسری

  • انفجار قیمت در بازار سبزیجات؛ هر کیلو گرم خیار ۸۹ و کاهو ۹۸ هزار تومان

  • افتتاح پروژه زیرگذر میدان سپاه تهران به کجا رسید؟

  • رتبه یک کنکور ریاضی: «استمرار» راز موفقیتم بود

  • وقوع زلزله مرگبار در شرق افغانستان با ۵۰۰ کشته و ۱۰۰۰ زخمی+ فیلم

  • صدور شناسه یکتا برای هر واحد ساختمانی؛ پایان کلاهبرداری‌های ملکی

  • جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز دوشنبه ۱۰ شهریور منتشر شد

  • بازیکنی که با «افغانستان» خوشبخت شد؛ گزینه جانشینی مهدی طارمی مشخص شد؟

  • امام عسکری(ع) اخلاق را بهترین ابزار تبلیغ می‌دانست؛ ماجرای قحطی سامرا

  • روزنامه‌های صبح یکشنبه نهم شهریور ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح یکشنبه نهم شهریور ۱۴۰۴