مساجد تاریخی ایران در آستانه ثبت جهانی؛ سهم پررنگ خراسان جنوبی

مساجد تاریخی ایران در آستانه ثبت جهانی؛ سهم پررنگ خراسان جنوبی

بیرجند- معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: مساجد تاریخی ایران در آستانه ثبت جهانی بوده که سهم مساجد خراسان جنوبی در این بین پررنگ است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی دارابی عصر یکشنبه در مراسم رونمایی از نخستین فرش تصویری تاریخی در بیرجند، اظهار کرد: ما مسلمانان ظرفیت‌های فراوانی برای وحدت و انسجام داریم، چراکه خدای واحد، پیامبر واحد، قرآن واحد و قبله واحد داریم.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: دشمنی صهیونیسم بین‌الملل با اسلام امروز بیش از گذشته ما را به همدلی و انس و الفت فرا می‌خواند و قرآن کریم هشدار می‌دهد که اختلاف موجب سستی می‌شود و انقلاب اسلامی ایران هم با پیام وحدت بنیان نهاده شد.

دارابی افزود: زندگی مسالمت‌آمیز ادیان در طول تاریخ ایران زمین، از کنیسه و کلیسا تا آتشکده و مسجد، گواهی بر همزیستی افتخارآمیز ملت ما است.

معاون میراث فرهنگی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: یکی از پیام‌های اصلی انقلاب اسلامی، همان‌گونه که امام خمینی (ره) تأکید داشتند، وحدت و همدلی بوده و امروز در هفته وحدت بیش از هر زمان دیگری باید بر این اصل بازخوانی داشته باشیم.

دارابی با اشاره به جایگاه خراسان جنوبی در تاریخ ایران، گفت: خراسان بزرگ، سرزمین زبان فارسی و دری، پیوندگاه زبان قرآن یعنی عربی و فرهنگ ایرانی است و این استان بخشی از کتاب زرین تمدن ایران بوده و بزرگان بسیاری از دل آن برخاسته‌اند.

وی ادامه داد: امروز در بازدید از بافت تاریخی بیرجند، خانه آیت‌الله هادوی را دیدم؛ همان فقیه بزرگی که فرمان تحریم تنباکو را به امضای میرزای شیرازی زعیم مسلمانان رساند و چنین بناها و شخصیت‌هایی بخشی از افتخار و هویت ما محسوب می‌شوند.

معاون میراث فرهنگی وزارتخانه همچنین از تلاش‌ها برای ثبت جهانی آثار تاریخی ایران خبر داد و بیان داشت: فرشی که امروز در بیرجند رونمایی می‌شود با بیش از یک قرن قدمت و بیش از هفت متر طول، نخستین فرش تصویری است که به نمایش گذاشته می‌شود.

وی دامه داد: همچنین آسبادهای خراسان جنوبی که نمونه‌ای ارزشمند از میراث بشری هستند، در مسیر ثبت جهانی قرار دارند و پایگاه ثبت جهانی آن‌ها در این استان ایجاد خواهد شد.

دارابی بیان کرد: پرونده‌های زنجیره‌ای متعددی همچون ۵۴ کاروانسرا در ۲۴ استان و نیز پرونده ثبت مساجد تاریخی در دست تهیه است.

وی ادامه داد: تاکنون از میان هزار و ۴۰۰ مسجد مسجد ثبت‌شده در ایران، ۴۰ مسجد در ۱۵ استان برای ثبت جهانی پیشنهاد شده‌اند که سهم خراسان جنوبی در این میان برجسته است.

وی افزود: با وجود جنگ ترکیبی و ظالمانه آمریکا، ناتو و رژیم صهیونیستی علیه ایران، ما موفق شدیم در همین دوران آثار پیش از تاریخ خرم‌آباد با قدمت ۶۳ هزار سال را در یونسکو به ثبت برسانیم.

معاون وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد؛ این نخستین‌بار بود که اثری با چنین قدمتی در یونسکو ثبت شد و جهانیان در نشست یونسکو به احترام ایران کف زدند.

دارابی با تأکید بر دیرینگی ایران گفت: ما هیچ ادعای کشورگشایی نداریم، اما این تاریخ کهن نشان می‌دهد تمدن ایرانی چه جایگاهی داشته و دارد و ایران امروز، ایران فرهنگی، تاریخی و تمدنی است که به آن افتخار می‌کنیم.

وی با اشاره به گستره هنرها و مشاغل سنتی کشور بیان کرد: از ۴۰۰ رشته صنایع دستی شناخته‌شده در ایران ۲۹۹ رشته صنایع دستی وجود دارد که هم فن، هم هنر و هم شغل محسوب می‌شوند.

معاون وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: این ثروت عظیم فرهنگی و تاریخی، سرمایه‌ای است که باید بیش از گذشته به آن توجه کنیم و پاسدار آن باشیم.

دارابی بیان کرد: با عنایت استاندار محترم و دستگاه‌های مختلف قرار شد موزه بزرگ آب کشاورزی منابع طبیعی و محصولات کشاورزی در استان شکل بگیرد.

وی بیان کرد: طبق برنامه هفتم توسعه باید تا پایان برنامه ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در سبد گردشگری ما قرار که این رقم به معنی توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال درآمدهای پایدار است که البته باید زیرساخت آن ایجاد کنیم.

کد خبر 6582762

  • ثبت ۲۹ اثر ایران در یونسکو؛ روایت ماندگاری فرهنگ در برابر تحریم ها

  • سفر به خراسان جنوبی تجربه ای همراه با آرامش درونی و حس زیبایی است

  • ثبت جهانی مساجد تاریخی و آسبادهای ایران در اولویت توجه

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • قیام هفدهم شهریور، شتابی عظیم به پیروزی نهضت اسلامی ملت ایران بخشید

  • هم‌افزایی مدیران مدارس صدرا در جوار حضرت رضا (ع)

  • تربیت معلمان با رویکرد علمی و قرآنی؛ جشنواره قرآن و عترت برگزار می‌شود

  • افتتاح خانه شطرنج ملارد با اعتبار بیش از ۰۴۰ میلیارد

  • جشن بزرگ «ایران عزیز»

  • ثبت نام آزمون دانشنامه و گواهینامه تخصصی دندانپزشکی سال ۱۴۰۴ آغاز شد

  • استاندار گیلان: روند کاهش جمعیت استان نگران‌کننده است

  • ۸۹۰ شهروند انگلیس به دلیل حمایت از فلسطین بازداشت شدند

  • امام جمعه اهل سنت شیراز:وحدت اسلامی درعمل به سیره نبوی و علوی ممکن است

  • مساجد تاریخی ایران در آستانه ثبت جهانی؛ سهم پررنگ خراسان جنوبی

  • سرمربی ایتالیا: متأسفم که باید در برابر اسرائیل بازی کنیم

  • شیرینی بوی مهر با گرانی نوشت‌افزار در کرمانشاه گره خورد

  • رفاقت تا عرش؛ روایت دو یار مرصاد که در شام به وصال رسیدند

  • چرا عروسک «لبوبو»در ایران پرفروش شد؛ جای خالی جذابیت در تولیدات داخلی

  • اصلاحیه ظرفیت پزشکی کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد؛ تمدید انتخاب رشته تا سه‌شنبه

  • آذرپیرا: مسابقات جهانی سخت‌ترین میدان کشتی است؛ تیم شرایط خوبی دارد

  • خیز دوباره ساروی برای شکست کشتی‌گیر مطرح ارمنستانی و صید طلای جهان

  • پرواز مرگ و زندگی؛ خدمات رایگانی که جان صدها ایرانی را نجات می‌دهد

  • پیش‌بینی هواشناسی ۱۶ شهریور؛ باران و وزش باد شدید در راه شمال کشور

  • فدراسیون فوتبال تهدید کرد؛ عواقب تصمیمات اشتباه داور فینال با شماست!

  • روزنامه‌های صبح یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴